koeien
Noordbroeksterstraat 117 A, 9611 BG Sappemeer, Tel 0598 42 3553, email: info@swaving.nl
English German

Blistermat

Blistermat de mat die het zand vasthoudt.

 
 
 
 
Blistermat
stap 1
 
 
 
 
Blistermat
stap 2
Montagevoorschrift Blistermat

Zeer geschikt voor diepstrooiselboxen en zandboxen om een vaste bodem onder de koe te creëeren. Het kan nu met Blistermat. Nadat het zand (leemhoudend 25 tot 30%) zich gezet heeft wordt het afgestrooid met laagje van 4 á 5cm strooisel of zand. Net als bij een matras moet de toplaag bijgehouden worden. Alleen wanneer de toplaag goed wordt bijgehouden is de werking van de Blistermat ideaal te noemen.

De Blistermat is een rastervormige mat met vierkante vlakken, deze vlakken zijn 8 en 11 cm diep. De vlakken worden gevuld met zand en afgedekt met een laagje strooisel (zaagsel, gehakseld stro of zand). De koeien liggen op de met zand gevulde mat gemaakt van veerkrachtig rubber. De koeien hebben wel het comfort van liggen op zand, maar kunnen door de vakken geen zand uit de boxen schrapen. De voordelen van zand in combinatie met de Blistermat zijn: het goed grip hebben bij het opstaan van de koe, de hygiëne, een comfortabel ligbed, een goede uitwisseling van lichaamswarmte en transpiratie vocht in een vorm waarin de arbeid die boxen per dag vragen tot een minimum wordt beperkt.

De Blistermat blijkt na 8 jaar pratijkervaring een succesvol product te zijn. De Blistermat is beschermd via een patent.

Zie Folder Blister 2006

 
 
 
 
Blistermat koeien